Se i efterhand: Kommerskollegiums medverkan i Almedalen 2024

bild almedalen_webb_2-1.jpg

EU, Norden och Ukraina. Framtidsprioriteringar, motståndskraft och digitalisering. Välkommen att se de filmade seminarierna som Kommerskollegium medverkade i!

Seminarium: Gemensam nordisk byggmarknad – en väg ur många kriser?

Brist på bostäder och kompetens, tillväxthinder, höga byggkostnader, räntor och stigande råvarupriser har skapat en kris i byggbranschen. Kan en gemensam nordisk byggmarknad bidra till att lösa kriserna inom byggsektorn och samtidigt bidra till ökad handel och tillväxt?

Seminariet arrangerades av Gränskommittén Midtskandia, Svinesundskommittén och Träbyggnadskansliet. Från Kommerskollegium medverkade Anders Ahnlid, generaldirektör.

Mer information om seminariet: Är en gemensam nordisk byggmarknad möjlig?

Se seminariet i efterhand

Seminarium: Från start-up till global succé – så ger digitaliseringen svenska företag tillgång till fler länder

Den globala ekonomin genomgår en grön och digital omställning där Sverige står inför en unik möjlighet att stärka sin internationella position. Hur kan svenska företag nyttja dessa trender och vilken roll spelar digitala verktyg för att öka konkurrenskraft och exportförmåga?

Seminariet arrangerades av Amazon. Från Kommerskollegium medverkade Anders Ahnlid, generaldirektör.

Mer information om seminariet: Från start-up till global succé – så ger digitaliseringen svenska företag tillgång till fler länder

Se seminariet i efterhand

Seminarium: Ukrainas ekonomiska överlevnad – handeln och biståndets betydelse

Rysslands krig i Ukraina fortsätter att vålla lidande och ekonomisk förödelse. Ukrainas förmåga att försvara sig militärt imponerar, precis som att det ukrainska samhället fortsätter att fungera. Svenska företag som köper varor och tjänster från Ukraina bidrar till landets ekonomiska överlevnad.

Seminariet arrangerades av Kommerskollegium och Sida. Från Kommerskollegium medverkade Anders Ahnlid, generaldirektör.

Mer information om seminariet: Ukrainas ekonomiska överlevnad – handeln och biståndets betydelse

Se seminariet i efterhand