Hitta producenter av livsmedel i Bolivia, Moldavien och Ukraina

Kommerskollegiums Open Trade Gate Sweden kan hjälpa ditt företag att få kontakt med livsmedelsföretag som har fått omfattande kunskaper om den svenska marknaden och om EU-regler.

Open Trade Gate Sweden har efter en gedigen urvalsprocess gett tolv företag från Bolivia, Moldavien och Ukraina möjlighet att ta del av ett långsiktigt stöd som ska öka företagens möjligheter att exportera till Sverige.

Vissa företag exporterar redan till flera länder, men är nu intresserade av att komma i kontakt med handelspartner i Sverige och EU. Andra företag är i början av sin exportsatsning.

Samtliga företag har fått utbildning i hur den svenska marknaden fungerar i praktiken, inklusive konsumentbeteende. De har fått lära sig om EU:s lagstiftning, hållbarhet, trender på den svenska marknaden och vad som krävs för att exportera till Sverige och EU.

Världens största livsmedelsmässa SIAL

Den 19–23 oktober deltar de tolv företagen på världens största livsmedelsmässa SIAL.

Vill du läsa mer om vad de olika företagen kan erbjuda mer specifikt? Här finns kortfattad info om alla deltagande företag på engelska: Open Trade Gate Sweden and producers from Bolivia, Moldova and Ukraine

Mer om mässan på SIAL:s webbplats.

Mässmontern är ett samarbete mellan OTGS och den tyska motsvarigheten Import Promotion Desk.

Exportörerna medverkar på utvalda svenska mässor där de möter svenska inköpare. En del av dem deltar också i viktiga mässor i Europa, såsom SIAL och Anuga. Inför mässdeltagandet får de omfattande träning i att presentera sina företag och sina produkter för svenska och europeiska inköpare.

Intresseanmälan för att träffa företag på SIAL

Företag du vill boka möte med
Samtycke enligt GDPR:s regler om personuppgifter

Livsmedelsproducenter från Bolivia

I Bolivia samarbetar Open Trade Gate Sweden med producenter av så kallade superfoods, till exempel quinoa, chia, sesamfrö, amaranth, canihua, acai, palqui, maca eller camu-camu. Bland företagen finns också sådana som producerar slutprodukter som quinoapasta och quinoamjöl.

Företagen är:

 • Corporación Agroindustrial Amazonas S.A.
 • Coronilla S.A.
 • Agroexport S.R.L.
 • Andean Valley S.A.

Läs om hur OTGS har hjälpt ett bolivianskt företag att få kontakter på den europeiska marknaden (artikeln enbart på engelska): Ancient crops from Bolivia for export to Europe

Livsmedelsproducenter från Moldavien

I Moldavien har Open Trade Gate Sweden kontakt med flera producenter av livsmedel, främst färsk frukt och grönt. OTGS nästa projekt blir att utbilda företagen om BRC-certifiering för att kunna närma sig den svenska dagligvaruhandeln som Coop, ICA och Axfood.

Företagen är:

 • Apifera S.R.L.
 • Maestro Fruits S.R.L.
 • ICS Natur Bravo S.A.
 • OJSC Zavod konservov detskogo pitaniya (Mr. Harvi)

Livsmedelsproducenter från Ukraina

På den ukrainska marknaden samarbetar Open Trade Gate Sweden med producenter av livsmedel som nötter, frysta bär, glutenfri pasta, vin och honung.

Företagen är:

 • ALTE Foods LLC
 • LCC SPA "FILBERT"
 • AM Food Processinf LLC (Slow Walnuts)
 • Budmo Zdorovi, PE (SMAKULI TM)

Läs om hur OTGS har hjälpt ett ukrainskt vin in på den svenska marknaden (artikeln enbart på engelska):  Ukrainian wine now available in Sweden

Läs om hur OTGS har hjälpt ett ukrainskt företag att få kontakt med en svensk importör (artikeln enbart på engelska): Ukrainian walnut company makes contacts in Sweden