Hitta företag inom modeindustrin i Georgien

Den georgiska modeindustrin har utvecklats i snabb takt och exporterar redan till flera länder. Med en lång tradition av design och tillverkning i små familjedrivna företag har en ny generation designer tagit över verksamheten.

Georgien har designat och tillverkat plagg under lång tid och har stor erfarenhet av att anpassa sig efter kundens behov. Design, produktion och varumärken har utvecklats och moderniserats och dagens georgiska modeföretag har möjlighet att producera sammanhållna kollektioner (capsule collections) med bra kvalitet i flera hållbara material som bomull, ull och silke. Producenterna designar och tillverkar plagg som byxor, jackor, toppar och kostymer i både dam- och herrkollektioner.

Företagen arbetar aktivt för att leva upp till EU-standarder som Reach och även framtida regleringar.

Georgien är prioriterat för svenskt handelsbistånd

Open Trade Gate Sweden (OTGS) har inlett projekt med Georgien då landet är prioriterat för svenskt handelsbistånd och då det finns en stor potential för export och import inom flera områden. Modeindustrin är ett av dessa områden.

OTGS har startat förberedande samarbete med ett tiotal georgiska modeföretag och diskuterat hur de skulle kunna komma in på den svenska marknaden. Efter intervjuer kommer ett antal företag att väljas ur för att få hjälp från OTGS med utbildning och möten med svensk modeindustri.

Ljiljana-Rsumovic-kvadrat.jpg

Är du intresserad av georgisk modeindustri?

Vill du veta mer eller komma i kontakt med ett av de georgiska företag som vi arbetar med? Välkommen att kontakta mig.

Ljiljana Rsumovic

Telefon: 08-690 48 85

Öppna eller stäng kontaktformuläret