Ny webbplats samlar information om arbete och företagande i Sverige

Publicerad: 27 aug 2018

Vilka regler gäller om man vill komma till Sverige för att jobba eller starta företag? Hur funkar arbetstillstånd, lönesättning och anställning på den svenska arbetsmarknaden? Det är några av frågorna som den nya sajten workinginsweden.se ger svar på.

Fram tills nu har utländska målgrupper som velat hitta information om den svenska arbetsmarknaden behövt leta på en rad olika myndigheters sajter. Tanken med workinginsweden.se är att i stället erbjuda en enda plats där det enkelt går att få en överblick över regelverk och att hitta vidare.

Workinginsweden.se riktar sig till utländska arbetstagare, egenföretagare och arbetsgivare som verkar eller avser att verka i Sverige, liksom svenska arbetsgivare som anlitar utländsk arbetskraft. Regeringens mål med uppdraget är att det ska bli lättare att genomföra verksamhet i Sverige och att arbetstagare ska känna till sina rättigheter. Webbplatsen ska också göra det enklare för utländska företag som överväger att etablera sig i Sverige.

Åtta myndigheter – Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljöverket, Försäkringskassan, Kommerskollegium, Migrationsverket, Skatteverket, Tillväxtverket och Svenska institutet – har arbetat ihop för att skapa webbplatsen. Svenska institutet har lett arbetet.

Gå till webbplatsen:
www.workinginsweden.se