Träffa it-experter från Ukraina och Moldavien på Stockholm Tech Show

Nyhet

Importera & exportera

Publicerad: 16 apr 2024

Diskutera teknik, innovation och knyt nya kontakter med experter inom bland annat AI, logistik, cybersäkerhet och CRM-system. Den 22-23 maj kan ditt företag boka möten med speciellt utvalda tech-företag från Ukraina och Moldavien på Stockholm Tech Show.

– Ukraina har blivit en global aktör inom tech på senare år och Moldavien växer starkt. Det är dags för svenska företag att upptäcka den breda tech-expertis som finns i dessa länder, säger Anamaria Deliu, projektledare på Open Trade Gate Sweden.

Kommerskollegiums Open Trade Gate Sweden stöttar tech-företag från Ukraina och Moldavien mot målet att hitta partners på den svenska marknaden. Företagen har fått utbildning i bland annat svensk företagskultur, information om tech-sektorn i Sverige och coaching av svenska tech-experter som en förberedelse i att träffa svenska företag.

I maj kommer 10 ukrainska och 9 moldaviska företag med internationell erfarenhet kommer finnas på plats på Stockholm Tech Show. De har expertis inom en lång rad områden, bland annat cybersäkerhet, AI, logistik och CRM-system.

– Anledningen till att vi valt att stötta just dem är för att vi tror att de kommer kunna tillgodose en del av de behov som just nu finns på den svenska marknaden när det gäller kompetens inom olika it-discipliner.

Läs mer om den ukrainska och moldaviska it-sektorn: Hitta partners inom it-sektorn i Ukraina och Moldavien