Företagens möjlighet att påverka – tema i senaste nyhetsbrevet för företag

Importera & exportera

Publicerad: 26 feb 2020

Var med och påverka framtida handelsvillkor. I nya numret av Kommerskollegiums nyhetsbrev för företag tar vi upp flera frågor där företag just nu kan komma in med synpunkter: Kina, USA, stålkvoter och tullbefrielser.

Ur innehållet:

Kina har aviserat att de vill öppna upp sin offentliga upphandling. Är det någon särskild region eller varugrupp som är särskilt viktiga för ditt företag?

I den pågående konflikten med USA håller EU på att se över sina skyddsåtgärder för stål. Är det någon tullkvot som inte räcker till och behöver justeras?

Senare i vår kommer Sverige och USA att hålla ett möte för att diskutera handelsfrågor. Är det något handelshinder eller annat problem som ditt företag stöter på och anser bör tas upp vid mötet?

I nyhetsbrevet kan du också läsa om tullbefrielser och USA:s utökade tullar, frihandelsavtalet mellan EU och Vietnam och hur företag kan dra nytta av Kommerskollegiums nya webb.

Vill du hålla dig uppdaterad och få tillgång till fördjupad information? Prenumerera på nyhetsbrevet – det är kostnadsfritt.

Senaste numret av nyhetsbrevet Utrikeshandelsnytt