Hitta sydafrikanska leverantörer av naturliga ingredienser för kosmetik

Är ditt företag intresserat av naturliga ingredienser för kosmetik, till exempel oljor? Då kan vi hjälpa dig att komma i kontakt med leverantörer i Sydafrika.

Constanza Mc-Donald, projektledare vid Kommerskollegium, vad är syftet med projektet?

– Syftet med projektet är att skapa förutsättningar för långsiktiga affärsrelationer och ökad import från Sydafrika. Rent konkret hjälper vi en grupp utvalda sydafrikanska producenter av naturliga ingredienser för kosmetik att komma i kontakt med svenska importörer.

Vilka produkter rör det sig om?

– Samtliga produkter är från kategorin naturliga ingredienser för kosmetik, till exempel oljor som används till hud- och hårvård och parfymer.

Hur vana är de sydafrikanska företagen vid att exportera till Sverige och EU?

– Leverantörerna är noggrant utvalda av det sydafrikanska handelsdepartementet och Swiss Import Promotion Programme. De har fått träning i vad som behövs för att bli så attraktiva som möjligt för importörer och inköpare på den svenska marknaden. De flesta har dessutom erfarenhet av att exportera och har de nödvändigaste certifikaten på plats. Vi planerar också ett besök senare till hösten, för att delta i mässan Eco Life/Nordic organic food fair i Malmö i november 2022. Vi har tidigare haft ett liknande projekt men med fokus på ekologiska livsmedel, där sydafrikanska företag hade flertal möten med svenska inköpare. 

Hur kan importörer och inköpare i Sverige dra nytta av projektet?

– Under 2022 kommer vi att ordna digitala möten där svenska företag kan etablera kontakt med några av de utvalda sydafrikanska företagen. De kommer att genomföras löpande utifrån de inkomna intresseanmälningarna Det är kostnadsfritt att delta i projektet.

Hur kan man delta i projektet?

– Anmäl ditt intresse till oss om ditt företag vill delta i projektet. Vi skickar dig därefter en lista med sydafrikanska producenter som ni kan träffa på enskilda möten via Zoom, Skype eller Teams. Ni kan välja ett eller flera företag.

Ni arbetar också med att hjälpa svenska importörer att hitta sydafrikanska producenter av ekologiska livsmedel. Berätta om det!

– Ja, precis! Under 2021 hade vi ett liknande projekt, exakt samma upplägg fast med företag som exporterar ekologiska livsmedel, till exempel färsk och torkad frukt, frön, nötter, jordnötter, kryddor och örtte (som rooibos). De sydafrikanska exportörerna träffade flera svenska importörer och vi fick väldigt bra respons från den svenska marknaden.

– Är ni, som svenska importörer, intresserade av att komma i kontakt med de här företagen så kontakta oss gärna! Vi kan då skicka er en lista med sydafrikanska producenter och deras produkter.

 

Projektet är en del av Open Trade Gate Sweden vid Kommerskollegium och genomförs i samarbete med det sydafrikanska handelsdepartementet och Swiss Import Promotion Programme.
Läs mer om Open Trade Gate Sweden (webbsidor på engelska)

Har du frågor?

Kontakta mig så hjälper jag till.

Constanza Mac-Donald

Telefon: 08-690 49 49

Kontaktformulär