Hitta sydafrikanska leverantörer av ekologiska livsmedel

Är ditt företag intresserat av ekologiska livsmedel som frön, nötter, färsk eller torkad frukt? Då kan vi hjälpa dig att komma i kontakt med leverantörer i Sydafrika.

Cyrille Hugon, projektledare vid Kommerskollegium, vad är syftet med projektet?

– Syftet med projektet är att skapa förutsättningar för långsiktiga affärsrelationer och ökad import från Sydafrika. Rent konkret hjälper vi en grupp utvalda sydafrikanska producenter av ekologiska livsmedel att komma i kontakt med svenska importörer.

Vilka produkter rör det sig om?

– Samtliga produkter är från kategorin ekologiska livsmedel, till exempel färsk eller torkad frukt, kryddor, frön, macadamianötter och jordnötter samt örtte som rooibos och honeybush. Vi planerar längre fram att utvidga projektet till kategorin naturliga ingredienser för kosmetik, till exempel oljor.

Hur vana är de sydafrikanska företagen vid att exportera till Sverige och EU?

– Leverantörerna är noggrant utvalda av det sydafrikanska handelsdepartementet och Swiss Import Promotion Programme. De har fått träning i vad som behövs för att bli så attraktiva som möjligt för importörer och inköpare på den svenska marknaden. De flesta har dessutom erfarenhet av att exportera och har de nödvändigaste certifikaten på plats. Många har också deltagit i mässan Nordic Organic Food Fair i Malmö 2018.

Hur kan importörer och inköpare i Sverige dra nytta av projektet?

– Under 2021 kommer vi, tillsammans med Business Sweden, att ordna digitala möten där svenska företag kan etablera kontakt med något av de utvalda sydafrikanska företagen. Möten startar redan i januari, men kommer att genomföras löpande utifrån de inkomna intresseanmälningarna. Det är gratis att delta i projektet.

Hur kan man delta i projektet?

– Anmäl intresse till oss om ditt företag vill delta i projektet. Vi skickar dig därefter en lista med sydafrikanska producenter som ni kan träffa på enskilda möten via Zoom, Skype eller Teams. Ni kan välja ett eller flera företag.

Projektet är en del av Open Trade Gate Sweden vid Kommerskollegium och genomförs i samarbete med Business Sweden, den svenska ambassaden i Sydafrika, den sydafrikanska ambassaden i Sverige, det sydafrikanska handelsdepartementet och Swiss Import Promotion Programme.

Cyrille Hugon_480_480.jpg

Vill du veta mer eller anmäla intresse för att vara med?

Hör av dig till mig!

Cyrille Hugon

Telefon: 08-690 48 70

Kontaktformulär